De forum regels

Hier vindt men de forum regels voor alle geregistreerde gebruikers.
Gesloten
Bericht
Auteur
Supportersorgaan Malinwa
Site Admin
Berichten: 258
Lid geworden op: 30 apr 2008, 20:35

De forum regels

#1 Bericht door Supportersorgaan Malinwa » 01 mei 2008, 14:24

FORUMREGELS

Beste forumganger. Een forum is een ontmoetingsplaats van individuen, elk met een eigen mening. Op het forum van de supportersfederatie van KV Mechelen is iedereen welkom om te discussiëren over alles wat met de club te maken heeft. Maar ook onderwerpen die niets te zien hebben met onze club kunnen aan bod komen.
Het belangrijkste is echter dat elke forumganger zich houdt aan een aantal regels. Op die manier maken we er allemaal samen een leefbaar forum van. Hieronder vindt u de huisregels van dit forum.

1.
Dit is het forum van de supportersfederatie van voetbalclub KV Mechelen en in de eerste plaats is het bedoeld om alle supporters van KV Mechelen de mogelijkheid te geven met elkaar in discussie te treden. Vanzelfsprekend zijn ook supporters van andere clubs welkom op dit forum. Wij vragen hen wel om zich te gedragen en respect te tonen voor KV Mechelen. Uitdagen van forumgangers, ophitsen van supporters of andere baldadigheden kunnen niet en zullen op gepaste wijze beantwoord worden.

2.
Iedereen is vrij om een topic te openen. Echter, vier topics over één onderwerp is net iets te veel van het goede. Probeer voor het openen van een topic te kijken of er al geen andere topic is geopend over dat bepaalde onderwerp. De zoekfunctie kan in dat geval wonderen doen. Indien toch meerdere topics geopend worden over een zelfde onderwerp is de kans groot dat de moderatoren een topic zullen verwijderen.

3.
Kies een titel die de inhoud van de topic weergeeft en gebruik geen hoofdletters.

4.
Gebruik ook in het tekstvak geen hoofdletters. Eén woord in drukletters kan natuurlijk altijd maar wanneer u hele zinnen in drukletters zet, zullen de moderatoren ingrijpen. Ook het gebruik van verschillende kleuren is uit den boze. Een andere kleur kan gebruikt worden om iets te benadrukken maar de standaardkleur blijft behouden. Ook de lettergrootte blijft behouden. We vragen u ook om u niet te overdrijven in het gebruik van smileys en u te beperken tot de set die op dit forum aangeboden wordt. Samengevat zijn afwijkingen van de standaardinstellingen er enkel om iets te benadrukken.

5.
Probeer steeds in volzinnen te schrijven en gebruik leestekens. De voertaal op dit forum is het Nederlands. Dat wil zeggen dat we tenminste een poging verwachten om begrijpbaar en foutloos Nederlands te schrijven. Sms- en Facebook-taal zijn niet gewenst en zullen indien het de spuigaten uitloopt ook bestraft worden.

6.
Emoticons kunnen gebruikt worden om bepaalde gevoelens weer te geven. Gebruik ze daar dan ook voor.

7.
Reply enkel als je post een toegevoegde waarde betekent voor het forum. Replies met een paar woorden werken op de zenuwen en dragen niets bij tot de discussie. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat korte, spitsvondige en ludieke antwoorden verboden zijn maar een discussie wordt gevoed met argumenten, niet met losse woorden. U hoeft ook niet op elke topic te antwoorden. Er worden geen prijzen uitgereikt voor de forumgangers met het grootste aantal posts. Bovendien zit er niemand te wachten op iemand die tientallen nutteloze posts achterlaat.

8.
In een discussie komen argumenten steevast met elkaar in conflict. Iedereen heeft een eigen mening en zal die verdedigen. Een mening de grond inboren, is toegestaan maar speel nooit op de man. Persoonlijke aanvallen zullen niet getolereerd worden. Beledigingen, bedreigingen, scheldpartijen etcetera zijn uit den boze. Wees echter oprecht en eerlijk in de evaluatie van elke post en durf in de spiegel kijken. Word er écht wel op de man gespeeld ? Lokte je bepaalde reacties uit ? Let op, ook tergende en roekeloze meldingen omtrent "Persoonlijke Aanvallen" zullen worden bestraft.

9.
Racistische en gewelddadige opmerkingen of verwijzingen zijn uit den boze. Er mag gediscussieerd worden over racisme en geweld maar de moderatoren zullen ten gepaste tijde ingrijpen.

10.
Ook politieke discussies zijn toegelaten maar politieke propaganda zal niet worden toegelaten. Ook alle vormen van reclame, propaganda, et cetera zullen verwijderd worden, net als alle zaken die in strijd zijn met de goede zeden.

11.
Indien u in een post een tekst overneemt van een andere auteur, vermeld dan steeds de bron. Als poster bent u zelf verantwoordelijk op eventuele inbreuken van het auteursrecht.

12.

Om een bepaalde mening te weten te komen, zijn polls een nuttig instrument. Gebruik ze echter met mate aangezien een overdadig gebruik van polls de normale werking van het forum kunnen verstoren.

13.
Om te reageren op een post van iemand anders, gebruik je best de quote-functie. Hou er wel rekening mee dat oneindig quoten het voor de rest van de forumgangers erg onoverzichtelijk maakt. Probeer te quoten naar aanleiding van de uitspraak waarop u iets te zeggen heeft.

14.
Maak je een schrijffout of een nadere fout dan kan u verbeteringen aanbrengen door gebruik te maken van de edit-knop. U hoeft dus zeker geen nieuwe reply te posten.

15.
Plaats een topic steeds in het juiste forum. Er zijn verschillende fora. Bij verkeerd gebruik zullen de moderatoren de topic verplaatsen naar het juiste forum.

16.
De moderatoren van het forum kijken toe op de goede werking en op het naleven van de regels. Zij zijn gemachtigd om topics te verplaatsen, te sluiten en/of te verwijderen.

17.
De moderatoren kunnen iemand bannen. Dit gebeurt wanneer een forumganger op regelmatige basis zondigt aan één of meerdere regels. Aanvankelijk zullen de moderatoren een waarschuwing geven. Dit gebeurt steeds via een private message. Indien de forumganger zich weigert aan te passen zal een ban volgen. Ook hiervan wordt de persoon in kwestie op de hoogte gebracht middels een private message. Een ban kan tijdelijk of definitief zijn, afhankelijk van de aard van de overtreding. Tijdens een ban kan er niet meer gepost worden.

18.
De moderatoren hebben het recht om aanpassingen te maken in een post. Zij zullen dit steeds doen in alle eer en geweten en enkel wanneer de post in kwestie zulks vereist wegens in strijd met de huisregels.

19.
De supportersfederatie, noch de moderatoren van dit forum kunnen aansprakelijk worden gesteld voor uitspraken op het forum.

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten